Verdachte doodgeschoten na terreurdaad in Brussel-Centraal

Het station Brussel-Centraal. - Belga / N. Maeterlinck

In Brussel-Centraal heeft zich een kleine explosie van een reiskoffer voorgedaan. Een verdachte werd doodgeschoten door een militair. Er vielen geen andere slachtoffers. De situatie is intussen onder controle, maar al het verkeer werd onderbroken en het station ontruimd. Het parket spreekt van een terreurdaad.

Op een foto die gedeeld wordt op Twitter is een brand te zien in één van de gangen van het station. Volgens getuigen waren er twee luide ontploffingen in Brussel-Centraal, gevolgd door enkele snelle knallen.

Arnaud Reyman, woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel, bevestigde tegenover persagentschap Belga dat het station Brussel-Centraal iets na 21 uur werd geëvacueerd en gesloten. Bart Crols, zijn collega van de NMBS, bevestigde dat er geen treinverkeer mogelijk is in Brussel. Ook de bussen reden niet meer en enkele metrolijnen waren verstoord.

Er komt vanavond nog een coördinatievergadering op het crisiscentrum met alle bevoegde politici, politie en inlichtingendiensten om exact te bepalen wat er gebeurd is en of er sprake is van terreur. “De eerste minister en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) volgen de situatie van heel nabij op vanuit het crisiscentrum”, verklaarde de woordvoerder van premier Charles Michel (MR).