Justin Bieber blikt terug op zijn tijd in de gevangenis

Justin Bieber
AFP / G. Caballero

Justin Bieber heeft aan zelfreflectie gedaan en beslist dat hij nooit meer de gevangenis in wil. “De cel is geen leuke plek”, schrijft hij op Instagram, samen met de hashtags #notfun en #neveragain.

De 23-jarige zanger werd drie jaar geleden opgepakt in Miami voor rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs. Daarnaast weigerde hij mee te werken aan zijn arrestatie. Later moest de rebelse ster van de rechter een cursus volgen om te leren omgaan met zijn woede-uitbarstingen. Ook doneerde hij 50.000 dollar (44.800 euro) aan goede doelen.

In juli 2014 ging het popidool opnieuw de fout in. Hij gooide eieren naar het huis van zijn buren en werd aangeklaagd voor vandalisme. Uiteindelijk moest de zanger zijn buren een schadevergoeding betalen van 80.000 dollar (71.700 euro).

Het is niet de eerste keer dat Bieber luidop terugdenkt aan zijn tijd achter tralies. In april postte hij een foto van zijn mugshot op sociale media. Toen schreef hij er in hoofdletters bij: “ik ben nu niet in mijn leven waar ik wil zijn maar ik ben godzijdank niet meer waar ik was!”.

Mugshot #jailsnotacoolplacetobe, #notfun #neveragain

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on