Zo maak je een einde aan dat zittend gat

Foto: Pixabay

We weten allemaal dat het ongezond is om urenlang stil te zitten, maar in de praktijk is meer bewegen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met deze tips lukt het wél.

1. Werk niet de hele dag op dezelfde plek

Als je het geluk hebt dat er standing desks zijn op kantoor, zorg er dan voor dat je je tijd verdeelt tussen zittend en staand werken. Probeer telefoontjes al wandelend te doen en ga eens aan een ander bureau zitten. Alle trucjes zijn goed genoeg om te vermijden dat je de hele dag op dezelfde stoel aan hetzelfde bureau moet zitten.

2. Maak het jezelf niet te gemakkelijk

Als je jezelf hebt aangeleerd om elk uur minstens een keer of drie op te staan is het tijd voor de volgende stap. Ga bijvoorbeeld eens naar de toiletten van een andere verdieping en neem daarbij de trap in plaats van de lift. Alle kleine beetjes helpen.

3. Neem bij elke nieuwe taak een nieuwe houding aan

Toegegeven, deze tips is voor gevorderden. Probeer bij elke nieuwe taak een nieuwe houding aan te nemen. Heb je een document dichtgeklikt? Beloon jezelf met een glaasje water. Heb je een meeting? Organiseer die rechtstaand. Op die manier heb je doorheen de dag een pak meer bewogen zonder dat je het zelf merkt.