CdH wil PS uit alle regeringen

CdH wil PS uit alle regeringen

Het cdH blaast alle deelstaatregeringen met de PS op. De Franstalige christendemocraten dichten de PS een “verpletterende verantwoordelijkheid” toe voor de recente schandalen in Wallonië en Brussel. CdH-voorzitter Benoît Lutgen roept de partijen MR, Ecolo en Défi op om alternatieve meerderheden te vormen, zonder de PS. Lutgen had de pers vanmorgen bijeengeroepen voor een “belangrijke verklaring”. De cdH-voorzitter zei dat ook zijn partij gedegouteerd is door de opeenvolgende “affaires”, zoals Publifin en recent nog het schandaal rond Samusocial, de organisatie voor de opvang van daklozen in Brussel.

De cdH-voorzitter vindt dat er onmiddellijk een “breuk” moet komen. “De affaires, de gelddorst van sommigen remt de transformatie van onze gewesten af.” De PS is al dertig jaar aan de macht in Wallonië en Brussel en heeft daarom een “verpletterende verantwoordelijkheid” in de herhaaldelijke schandalen, zei Lutgen. Hij zei ook wel dat de PS niet het monopolie van de schandalen heeft en dat de misbruiken ook heel wat PS-leden en -mandatarissen gechoqueerd en kwaad gemaakt hebben.

Het cdH wil daarom de PS weg uit alle deelstaatregeringen: de Waalse regering (PS en cdH), De Franse Gemeenschapsregering (PS en cdH) en de Brusselse regering (PS, cdH, Défi, sp.a, Open Vld en CD&V).

bron: Belga