Aanslag aan Londense moskee – Corbyn gaat gebedsdienst in moskee bijwonen

Aanslag aan Londense moskee - Corbyn gaat gebedsdienst in moskee bijwonen

Oppositieleider Jeremy Corbyn van Labour gaat de gebedswake bijwonen in de moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park, waar een bestelwagen inreed op voetgangers. Ook roept hij iedereen op om kalm te blijven en zich te verenigen. “Ik ben geschokt door deze gruwelijke en wrede aanslag in Finsbury Park, die behandeld wordt als een terreurdaad”, zei Corbyn in een mededeling op Twitter. Hij zegt als lokaal parlementslid te hebben samengezeten met de plaatselijke moslimleiders, samen met onder meer Richard Watts, de leider van de gemeenteraad in Islington. “Richard en ik zullen de gebedsdienst in de moskee van Finsbury Park later op de dag bijwonen”, kondigde hij aan.

“Ik roep de mensen en de media op om kalm en respectvol te blijven ten opzichte van de betrokkenen. Intussen vraag ik iedereen om zich te verenigen tegen diegenen die ons willen verdelen.”

Een 48-jarige man reed in de nacht van zondag op maandag met een witte bestelwagen in op gelovigen die uit de moskee kwamen. Volgens getuigen riep hij dat hij alle moslims wilde doden. Hij kon door omstaanders in bedwang gehouden worden en werd daarna door de politie gearresteerd.

In totaal vielen er een dode en tien gewonden bij de aanslag.

bron: Belga