Royal Blood moest afkicken na drie jaar lang toeren

Royal Blood
AFP / S. Ferdman

Mike Kerr en Ben Thatcher van het Britse Royal Blood kregen vorig jaar te maken met lichamelijke ontwenningsverschijnselen. Ze hadden net hun bijna drie jaar omvattende tournee afgerond.

“Elke avond om negen uur kreeg ik een stoot adrenaline te verwerken en voelde ik een gloeiende rush door mijn hoofd schieten. Mijn lichaam was gewend op dat moment te ontploffen op een podium. Het zat te wachten op een optreden dat niet kwam”, vertelt Kerr aan de Volkskrant.

Chicken wings

“Maar het was natuurlijk ook wel verschrikkelijk om zo lang te toeren”, zegt Kerr. “Je leeft ruim tweeënhalfjaar op een dieet van tequila en chicken wings. Een desastreuze levensstijl. Maar tegelijkertijd is het de ervaring van je leven: bij ons vooral door de manier waarop onze vriendschap zich ontwikkelde en steeds intenser werd.”

Tweede album

Royal Blood komt binnenkort weer naar ons land. De groep geeft op 11 november een show in de Lotto Arena. Het optreden staat in het teken van hun tweede album ‘How Did We Get So Dark? dat eerder deze maand verscheen.