VIDEO. Kinderspel ‘de vloer is lava’ loopt uit de hand

Het spelletje de vloer is lava is terug van weggeweest, maar heeft al veel problemen opgeleverd in verschillende landen. In pretpark Walibi Holland is een jongen uit een waterattractie gesprongen tijdens het spelen van de nieuwe hype.

Op beelden is te zien hoe een jongeman uit een bootje van de wildwaterbaan El Rio Grande, in het pretpark in Biddinghuizen, springt nadat zijn vriend ‘De vloer is lava!’ roept. Het is niet geweten of de jongen bij het incident gewond is geraakt en hoe het verder is afgelopen.

Gevaarlijke plaatsen

Het kinderspel gaat als volgt: op een willekeurig moment zegt iemand aan zijn tegenspeler ‘de vloer is lava’. Vanaf dan heeft die persoon vijf seconden om zijn voeten van de grond te halen. Als dat niet lukt, heb je verloren. Het probleem stelt zich wanneer jongeren op gevaarlijke plaatsen willen ontkomen aan de denkbeeldige vlammenzee.

In verschillende steden gebeurden al zware ongevallen door het spelletje. In Duitsland sprong een 17-jarig meisje over de reling van een brug en viel tien meter naar beneden. En in Engeland voeren steeds meer supermarkten een lava-verbod in.