Veldrijders maken mooie weer in Elfstedenronde

Van Aert klopt Van der Poel in de spurt
Foto Belga

Wout van Aert belooft volgende week op het BK in Antwerpen een taaie klant te worden voor de wegrenners. De wereldkampioen veldrijden maakte indruk in de Elfstedenronde, waar hij zijn aartsrivaal Mathieu van der Poel voorbleef in de spurt.

Van 1989 was het geleden dat de Elfstedenronde georganiseerd werd. Wat klinkt als een schaatswedstrijd, is in feite een ronde van West-Vlaanderen, met start en aankomst in Brugge. Het peloton werd vooral bevolkt door landgenoten, met naast een Belgische selectie, QuickStep-Floors en Lotto-Soudal ook het gros van de profcrossers.

Die laatste groep liet zich allesbehalve onbetuigd. Met de Duitser Philipp Walsleben, de Nederlander Mathieu van der Poel en Wout van Aert zaten er drie veldrijders in de kopgroep die uiteindelijk zou spurten om de zege. Daarin bleek Van Aert de sterkste, meteen zijn tweede overwinning op rij. Vorige week was hij ook al de beste in de Ronde van Limburg.

“Het loopt aardig”

«De veldrijders doen het zeker niet slecht op de weg», lachte de winnaar na afloop. «Begin mei moest ik er nog wat inkomen, maar nu loopt het aardig.» Dat belooft voor het komende Belgisch kampioenschap tijdrijden, waar Van Aert donderdag in Chimay zijn kans waagt.

Drie dagen later komt hij ook aan de start in Antwerpen, waar het BK op de weg plaatsvindt. «Dit biedt inderdaad perspectieven. Ik heb echt de goede vorm te pakken en kijk uit naar de Belgische kampioenschappen. Hopelijk kan ik daar de lijn doortrekken.»

Mont Ventoux

Van der Poel kon best leven met zijn tweede plaats, zeker omdat hij daags voordien nog meedeed aan een eerbetoon voor Tom Simpson op de Mont Ventoux. «Dat was niet de meest ideale voorbereiding, maar ik ben tevreden met dit resultaat.»