Na proloog ook slotrit voor Rohan Dennis

door
Belga
Leestijd 2 min.

Rohan Dennis (BMC) heeft zondag in Schaffhausen de slottijdrit in de 81e Ronde van Zwitserland (WorldTour) gewonnen. De 27-jarige Australiër legde het parkoers van 28,6 kilometer af in 36:30, goed voor een gemiddelde van 47,014 kilometer per uur. Zijn ploegmaat Stefan Küng eindigde op de tweede plaats op 29 seconden. Damiano Caruso maakte het podium compleet voor BMC met een derde stek op 47 seconden. De eindzege gaat voor de tweede keer, na 2015, naar de Sloveen Simon Spilak (Katusha Alpecin). De eerste richttijd kwam op naam van Ryan Mullen, Iers tijdritkampioen in 2015, goed voor zilver bij de beloften in de tijdrit op het WK 2014 in Ponferrada en vorig jaar vijfde bij de profs in Qatar. Zijn chrono zou niet lang blijven staan. Dennis moest al vroeg aan de bak en verpulverde de tijd van de Ier met 1:59. De Australiër nam plaats in de hotseat en zou dat plekje niet meer afstaan. Ploegmaat Küng kwam nog het dichtst in de buurt en naderde fel in het tweede deel, waar ook een klimmetje lag, maar hij zou net zoals in de proloog vrede moeten nemen met de tweede stek.

Voorts volgde weinig strijd om de eindzege. Spilak had een geruststellende voorsprong van 52 seconden en moest slechts vier seconden prijsgeven op Caruso, die derde werd in de tijdrit en tweede in de eindstand. Steven Kruijswijk werd derde in de eindstand op 1:08.

Beste Belg in de tijdrit werd Yves Lampaert met een 22e stek, op 1:44 van de winnaar. Een opwarmertje voor de West-Vlaming die donderdag in Chimay deelneemt aan het BK tijdrijden, waarin hij vorig jaar een zilveren plek pakte na Victor Campenaerts.

.

bron: Belga