Minstens tien doden bij busongeval in Brazilië

Bij een busongeval zijn zaterdag in Piaui, in het noordoosten van Brazilië, ministens tien mensen omgekomen. Dat melden de lokale autoriteiten. Het ongeval vond plaats op wat de “weg van de dood” wordt genoemd. “De bus kwam op zijn flank terecht en raakte obstakels aan de kant van de weg. We kunnen het overlijden bevestigen van minstens tien personen”, aldus de federale wegpolitie. Er vielen ook gewonden, maar hoeveel is niet bekend.
Volgens de politie ging het om een toeristenbus. De autoriteiten moeten bij de busmaatschappij nog controleren hoeveel mensen zich juist aan boord van het voertuig bevonden.
Het ongeval vond plaats op de BR-135, op 786 kilometer ten zuiden van Teserina, de hoofdstad Piaui. Op die plaats kwamen dit jaar al meer dan 30 mensen om het leven.
De wegpolitie denkt eraan om de toegang tot de BR-135 te verbieden, die bekend staat als de “weg van de dood”, nadat experts hadden vastgesteld dat de slechte toestand van de weg een reëel gevaar betekent voor automobilisten.

Bron: Belga