Droogte - "Ietsje meer" opgevers bij Great Breweries Marathon

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Great Breweries Marathon en 25 K zijn zondag vlot verlopen. "Ondanks de hitte hebben er zich geen ernstige incidenten voorgedaan. Wel waren er ietsje meer opgevers dan vorig jaar", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. De Great Breweries Marathon was zondag aan zijn tweede editie toe, met ongeveer 6.200 deelnemers. De organisatie had door het aangekondigde warme weer extra voorzorgsmaatregelen genomen. Er werd extra water voorzien aan de start en de finish en de deelnemers konden onderweg geregeld water en sportdrank bijtanken.

"Maar dat nam niet weg dat het heel warm was, wat het lastig maakte voor de deelnemers. Opgevers zijn er altijd, maar nu waren het er toch wel ietsje meer dan anders. Gelukkig hebben er zich bij niemand ernstige gezondheidsproblemen voorgedaan", zegt Broekmans. Cijfers over het aantal mensen dat moest opgeven, kon hij niet geven.

Start en aankomst van de twee afstanden - 42.195 km en 25 km - lagen bij brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Onderweg doorkruisten de deelnemers ook de brouwerijen van Palm en Bosteels.

bron: Belga