Spectaculair vluchtmisdrijf in Antwerpen had erger kunnen aflopen voor taxichauffeur

Een 36-jarige taxichauffeur uit Lier is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van een spectaculair verkeersongeval met vluchtmisdrijf. De man werd daarbij haast overreden door de bestuurder van een Ford Transit met Nederlandse nummerplaat. De bestuurder wordt opgespoord, meldt de lokale politie van Antwerpen.
De taxi werd iets voor 1.00 uur achteraan aangereden door een Ford Transit in de Waaslandtunnel. De Ford stak daarop de taxi voorbij en ging hard in de remmen. De taxichauffeur week naar links uit om een aanrijding te vermijden. Toen de taxi zich naast de bestelwagen bevond, reed die opzij en raakte de taxi in de rechterflank.

Beide voertuigen stopten op de Charles De Costerlaan. Toen de taxichauffeur verhaal ging halen bij de bestuurder van de Ford Transit, reed die plots naar voor, waardoor de taxichauffeur de motorkap moest vastgrijpen om niet overreden te worden.

Vervolgens reed de bestelwagen een heel stuk verder met de taxichauffeur op de motorkap. Uiteindelijk kon de man er redelijk veilig afspringen toen een vriend van hem, die in de taxi zat, met de taxi de snelheid van de bestelwagen kon temperen.

Daarna reed de Ford Transit tegen hoge snelheid weg, in de richting van de E34. De taxichauffeur werd tijdens de schermutseling niet gewond, zijn wagen liep wel wat schade op. De bestuurder van de Ford Transit wordt opgespoord.

bron: Belga