Koning Filip viert 150-jaar bestaan Delhaize

Koning Filip viert 150-jaar bestaan Delhaize

Koning Filip heeft op Tour&Taxis een bezoek gebracht aan het feest voor het 150-jarige bestaan van de winkelketen Delhaize. De vorst werd rondgeleid op een tentoonstelling over de geschiedenis van de winkelketen, hij sprak er met verschillende personeels- en directieleden en Belgische leveranciers en hij onthulde een geëmailleerde plaat, ontworpen door de Brusselse kunstenaar David Merveille en gemaakt door de Emaillerie Belge in Sint-Jans-Molenbeek. Delhaize werd 150 jaar geleden, in 1867, opgericht door de broers Jules en Edouard Delhaize en hun schoonbroer Jules Vieujant en groeide uit van een kruidenierswinkel tot een wereldspeler. “Weinig Belgische bedrijven kunnen claimen dat ze al 150 jaar bestaan en zulk een nauwe band hebben met de inwoners”, zegt Denis Knoops, CEO van Delhaize. “De geschiedenis van ons bedrijf is voor een stuk ook de geschiedenis van België.”

“De stichters van Delhaize hebben 150 jaar geleden als één van de eersten een revolutionair distributiemodel uit de grond gestampt”, vervolgt de CEO. “Als Delhaize na al die tijd nog altijd één van de grootste spelers op de Belgische markt is, is dat te danken aan de juiste analyses en keuzes en de nodige flexibiliteit op cruciale momenten.”

“Delhaize is ook altijd een passie blijven houden voor Belgische kwaliteit en koopt nog steeds 70 procent van zijn producten bij Belgische leveranciers”, aldus de CEO. De winkelketen krijgt elke week 5 miljoen klanten over de vloer.

bron: Belga