Bands denderen en daveren voort op kurkdroog Graspop Metal Meeting 2017

De 22ste editie van Graspop Metal Meeting dendert en davert voort onder een ongewoon droge hemel. De Duitse hardrockers van Rammstein hebben hun publiek niet ontgoocheld, met een licht- en vuurwerkshow die er mocht zijn. Ze raasden als tornado’s door hun hele oeuvre met als climax een zinderende versie van hun hit ‘Amerika’. De organisatoren hadden heel watmaatregelen genomen om de veiligheid te verzekeren in het licht van recente terreuraanslagen, ook bij muziekevenementen. Betonblokken zoomden de weg naar het festivalterrein af en er waren diverse controles, via elektronische poorten en via fysieke fouillering voor je op het festivalterrein of op de camping mocht. Er werd overigens nog geen enkel incident gesignaleerd.
Verschillende muzikanten (Dee Snider, Max Cavalera…) brachten hulde aan de overleden Lemmy Kilmister, frontman van Motörhead, en waren ze op vrijdag nog met 50.000 op zaterdag waren ze met minder om Deep Purple te zien optreden. Aan het weer kan het niet gelegen hebben, want in tegenstelling tot vroegere edities hielden ze het op de Antwerpse wei droog.
Zondag belooft op weerkundig gebied een hete dag te worden, en met namen als de Scorpions, Evanescence en Sabaton zal Dessel ook op muzikaal vlak in een hellhole worden omgeturnd.

bron: Belga