Ondernemingsraad Coca-Cola bevestigt sluiting European Quality Lab in Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op een bijzondere ondernemingsraad is vrijdag duidelijk geworden welke afdelingen getroffen worden door de ontslagen bij Coca-Cola Services in Anderlecht. De frisdrankgigant zal er het European Quality Lab sluiten. Zo'n 50 tot 70 jobs worden bedreigd. De plannen die de vakbonden al enkele maanden vreesden zijn vrijdag op de bijzondere ondernemingsraad iets concreter geworden, nadat maandag al aangekondigd werd dat 50 tot 70 van de 218 banen in Bij Coca-Cola Services in Anderlecht op de tocht staan.

Voor de vakbonden wordt het nu zaak deze ontslagen zo vlot mogelijk te laten verlopen. "De vakbondsvertegenwoordigers in de ondernemingsraad komen volgende week dinsdag samen om een vragenlijst op te stellen voor de directie in het kader van de bepalingen in de Wet Renault", laat de christelijke bediendebond LBC-NVK in een persbericht weten.

In oktober vorig jaar vielen al eens 26 ontslagen bij Coca-Cola België, verspreid over de verschillende vestigingen. Het ging toen vooral om werknemers in kaderfuncties. Bij Coca-Cola België werken ongeveer 2.300 mensen, verspreid over drie productievestigingen (in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine), zes distributiecentra, een technische afdeling in Londerzeel en het innovatiecentrum in Anderlecht, waar ook de administratieve zetel gevestigd is.

bron: Belga