“Geen enkel bewijs” in Russische affaire

Geen enkel bewijs in Russische affaire
Geen enkel bewijs in Russische affaire

De Amerikaanse president Donald Trump toonde zich vrijdag opnieuw verontwaardigd over al de onderzoeken naar de Russische affaire. Hij zei dat er “geen enkel bewijs” was van collusie met de Russen. “Na zeven maanden van onderzoeken en commissiehoorzittingen over mijn ‘collusie met de Russen’, is niemand in staat enig bewijs te tonen”, twitterde Donald Trump.
De Republikein zei op Twitter ook dat hij de “fake nieuwsmedia” niet nodig had dankzij zijn aanhang op de sociale media – “meer dan 100 miljoen mensen! “.

Wegens het onderzoek dat tegen de president gevoerd wordt in verband met het ontslag van FBI-chef James Comey, ziet Trump zich als het slachtoffer van een heksenjacht. “De man die me zei dat ik de FBI-directeur moest ontslaan, voert een onderzoek tegen mij omdat ik de FBI-directeur ontsloeg! Heksenjacht”, schreef de president vrijdag op Twitter. Zijn uitspraak viseert klaarblijkelijk viceminister van Justitie Rod Rosenstein.

Trump ontsloeg Comey in mei. Hij verwees daarvoor aanvankelijk naar een memo van Rosenstein. Later gaf hij toe dat het ontslag mede verband hield met het Rusland-onderzoek van de FBI.

Bron: Belga