EK basket (v) – Belgian Cats openen met nipte zege tegen Montenegro

EK basket (v) - Belgian Cats openen met nipte zege tegen Montenegro

De Belgische basketbalvrouwen hebben hun eerste wedstrijd op het EK in het Tsjechische Praag afgesloten met een krappe overwinning. Tegen Montenegro haalden de Belgian Cats het met 66-64. De Belgen namen meteen het initiatief en stonden na het eerste kwart 25-13 voor. Ook in het tweede kwart hielden de withemden de voorsprong vast. België mocht zo gaan rusten met een marge van negen punten (40-31). Na de pauze duurde het even voor de motor van de Cats weer aansloeg. Montenegro naderde tot op enkele punten maar uiteindelijk namen de Cats opnieuw de bovenhand. Aan het einde van het derde kwart stond het 52-46. In het vierde en laatste kwart groeide de partij uit tot een echte thriller. Montenegro kwam op 14 seconden van het einde terug tot op amper 1 puntje maar de kloof dichten lukte niet. Uiteindelijk wonnen de Cats met 66-64.

Kim Mestdagh kroonde zich met 19 punten tot topschutter voor Emma Meesseman (18 ptn), Marjorie Carpreaux (12 ptn) en Ann Wauters (8 ptn). In het verliezende kamp scoorde Angelika Robinson net als Mestdagh 19 punten.

Morgen (15 uur) speelt de Belgische selectie in groep D tegen favoriet Rusland. Maandag (12u30) wacht een treffen met Letland. De eerste van de poule mag rechtstreeks naar de kwartfinales, nummers twee en drie spelen barrages.

Het is van 2007 geleden dat de Belgische basketvrouwen nog eens op een EK stonden. In het Italiaanse Chieti werden de Cats toen zevende.

bron: Belga