Brussels Stripfeest viert de 60ste verjaardag van Guust Flater

Brussels Stripfeest viert de 60ste verjaardag van Guust Flater

Guust Flater wordt 60 jaar in 2017 en dat wordt uitgebreid gevierd op de 8ste editie van het Brusselse Stripfeest van 1 tot en met 3 september. Daarnaast pakt het feest ook uit met enkele nieuwigheden als de Atomiumprijzen en een intrek in Bozar. Het Robbedoesfestival heeft dit jaar een eregast met de 60-jarige Guust Flater, die ook de affiche siert. Om zijn verjaardag te vieren krijgt de klungel een tentoonstelling in Bozar, maar ook een muziekspektakel en enkele unieke conferenties. Voor het Stripfeest is het bovendien de eerste keer dat het naast het Warandepark, zijn intrek neemt in Bozar. Dankzij die nieuwe locatie kan het Stripfeest voor het eerst filmsessies houden met enkele tekenfilms en manga’s die er in avant-première te zien zijn.

Nog een nieuwigheid is de lancering van de Atomiumprijzen, volledig nieuwe stripprijzen die in acht categorieën worden uitgedeeld en waarvoor niet minder dan 100.000 euro zal toegewezen worden aan de beste creaties van het afgelopen jaar. “Met deze prijzen willen we de dynamiek en de creatie onder de striptekenaars stimuleren”, vertelt Geert Cochez. “Er zijn verschillende categorieën, zoals de Atomiumprijs van Brussel of de Atomiumprijs voor burgerzin in strips.”

Naast de nieuwigheden is er op zondag nog altijd de traditionele Balloon’s Day Parade en vinden er over het weekend vele signeersessies en conferenties plaats in het Warandepark.

bron: Belga