Bewolkte dag in aanloop naar droog en zonnig weekend

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met over het noordoosten eventueel een bui. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in het centrum. Het KMI vraagt waakzaam te zijn voor symptomen van CO-intoxicatie bij het gebruik van waterverwarmingstoestellen. Vanavond worden de opklaringen breder. Komende nacht verschijnen er lage wolken vanaf het noordwesten. Over het zuidoosten blijven de opklaringen breder tot het einde van de nacht. De minima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Ardennen en 16 graden over het noorden en het westen. De wind is zwak, aan zee meestal matig, uit westelijke richtingen.

Morgen zijn er veel lage wolkenvelden maar blijft het wel droog. De maxima liggen rond 25 graden in het centrum, aan zee rond 21 graden. Er waait een zwakke en aan zee soms een matige noordnoordwestenwind. Zondag is een zonnige zomerdag met maxima rond 27 graden in het centrum. Aan de kust is het enkele graden koeler door een zeebries.

De week neemt maandag een zonnige start, met maxima rond 30 graden in het binnenland. Dinsdag en woensdag is er kans op neerslag, maar donderdag wordt opnieuw droog bij maxima rond 26 graden.

bron: Belga