Antwerp haalt Laszlo Bölöni binnen als nieuwe coach

door
Belga
Leestijd 2 min.

Drie dagen na Luciano D'Onofrio te hebben aangesteld als nieuwe sportief directeur, heeft Antwerp ook opnieuw een hoofdcoach. De Roemeen Laszlö Bölöni, die al samenwerkte met D'Onofrio bij Standard (2008-2010), werd voorgesteld als de nieuwe T1 van de Great Old. Bölöni tekende een contract voor twee seizoenen. "De meeste trainers zeggen altijd hoe blij en vereerd ze zich voelen bij een aanstelling. Bij mij is dat niet anders", stak de Roemeen al lachend van wal tijdens de persconferentie op de Bosuil. "Het wordt een avontuur. Antwerp verdient succes in het voetbal. De stad droomt er al zo lang van. Momenteel is het een club in volle opbouw en ik hoop daaraan mee te werken. Ik geloof enorm in het project."

De 64-jarige Bölöni is in België vooral bekend vanwege zijn passage bij Standard tussen 2008 en 2010. In zijn eerste seizoen op Sclessin veroverde de Roemeen de landstitel. In het tweede jaar werd de kwartfinale bereikt in de Europa League. Eveneens op zijn palmares staat een dubbel (titel en beker) met Sporting Lissabon in 2002. In die periode liet Bölöni ook ene Cristiano Ronaldo debuteren. Verder was hij in Frankrijk aan de slag bij Nancy, Rennes, Monaco en Lens en stond hij kortstondig aan het hoofd van de Roemeense nationale ploeg.

Ook als speler was Bölöni eerder al succesvol geweest. Met Steaua Boekarest won de voormalige middenvelder de Europacup I in 1986. In het seizoen 1987-1988 was hij één seizoen in de Belgische hoogste klasse actief bij het bescheiden Racing Jet.

bron: Belga