VIDEO. Zo laat je je baby gegarandeerd boeren

Zo laat je je baby gegarandeerd boeren
Foto Pexels

Vraag je je als (toekomstige) ouder af wat de beste techniek is om je spruit te laten boeren? Een Australische moeder vond de oplossing.

Baby’s zijn heel leuk. Afgezien van wanneer ze huilen, weigeren te slapen, naar toilet moeten of niet willen eten. Ook zijn ze zeer ontstuimig als ze vol gas zitten en al zeker als ze niet kunnen boeren. De oplossing werd gevonden door Australische blogster Sophie Cachia. Zij liet weten dat ze een manier ontdekt had waardoor baby’s gegarandeerd een oprisping hebben.

Per ongeluk

Cachia legt uit dat de gebruikelijke techniek waar je het kind over je schouder legt en rustig op zijn rug tikt, niet altijd werkt. In plaats daarvan moet je volgens haar gaan zitten, de baby op je schoot nemen met het gezicht weg van jou, de knietjes plooien en de armen in de lucht steken.

De vrouw ontdekte het trucje wel per ongeluk. Er is dus geen wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Ze zei wel dat de nieuwe techniek bij allebei haar kinderen werkte.

Kalm en relax

“Het kind moet kalm en relaxed zijn voordat het werkt”, voegt ze eraan toe. “Het is waarschijnlijk niet de enige methode die een baby laat boeren, maar hopelijk helpt het ouders die moeilijkheden ondervinden om hun kind van gas te bevrijden.”