Samusocial – Secretaris-generaal en financieel directeur OCMW Brussel verhoord

In het onderzoek naar de gang van zaken bij de vzw Samusocial zijn de secretaris-generaal en de financieel directeur van het Brusselse OCMW verhoord door de federale politie. Dat meldt de krant L’Echo op twitter. Het Brusselse parket geeft geen enkele commentaar over de verhoren. De voorbije weken kwam aan het licht dat bestuurders van de vzw, die zich bezighoudt met de opvang van daklozen in Brussel, de voorbije jaren zitpenningen ontvingen als vergoeding voor vergaderingen die meer dan waarschijnlijk nooit plaatsvonden. Het ging om hoge bedragen. Zo bleken Brussels burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta, beiden PS-politici, elk 15.000 tot 19.000 euro per jaar op te strijken. Waar het geld voor die vergoedingen vandaan kwam, is niet duidelijk. De heisa die één en ander veroorzaakte, leidde tot het ontslag van zowel de OCMW-voorzitster als de burgemeester en een politieke crisis binnen de Brusselse meerderheid.

Het Brusselse parket opende daarop een opsporingsonderzoek en liet maandag huiszoekingen uitvoeren in de lokalen van het OCMW van Brussel en de vzw Samusocial, waarna de onderzoeksrechter het dossier naar zich toe trok, zodat het een gerechtelijk onderzoek werd. Volgens L’Echo werden in dat onderzoek nu de secretaris-generaal en de financieel directeur van het Brusselse OCMW verhoord door de federale politie. Het Brusselse parket weigert evenwel elke commentaar te geven.

“De onderzoeksrechter zal geen enkele commentaar geven op de verhoren die in het kader van haar onderzoek worden uitgevoerd”, luidt het.

bron: Belga