Premier League - Everton neemt Davy Klaassen voor 27 miljoen euro over van Ajax

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Nederlandse international Davy Klaassen verkast van Ajax Amsterdam naar het Engelse Everton. Dat meldde de club uit Liverpool donderdag op zijn website. De 24-jarige middenvelder tekende een contract voor vijf jaar. De club van Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas legde 27 miljoen euro op tafel om Klaassen bij zijn jeugdclub los te weken. "Vanaf het moment dat ik hier rond liep, had ik een goed gevoel", lichtte Klaassen toe. Dat kreeg hij eigenlijk meteen al na een eerste gesprek met Ronald Koeman, de coach van Everton. "Dat was een paar weken geleden. Daarom wilde ik hier ter plekke ervaren of Everton de juiste club voor mij is. Ik twijfel niet meer. Dit is een fantastische club."

Klaassen voegde eraan toe het moeilijk te vinden Ajax te verlaten. "Maar dit is voor mij de juiste stap. Met Koeman heb ik gesproken over de manier van voetballen, over mijn rol daarin en over de ambities van deze club. In alles was hij heel eerlijk. Het kwam allemaal heel positief op mij over. Ik kijk ernaar uit aan het seizoen bij Everton te beginnen."

In 2011 debuteerde Klaassen op achttienjarige leeftijd bij Ajax in het eerste elftal. In 181 optredens voor de Amsterdammers scoorde hij 55 keer. De jongste twee jaar was Klaassen aanvoerder. Dit seizoen speelde hij met Ajax de finale van de Europa League tegen Manchester United. Inmiddels kwam hij veertien keer uit voor het Nederlandse elftal.

Volgens Koeman is Klaassen een regelrechte versterking. "Ik vind het geweldig dat we erin zijn geslaagd hem binnen te halen. Davy is 24 en nu al een leider. Daarnaast heeft hij al veel ervaring. Hij is precies de speler die we nodig hebben."

.

bron: Belga