VIDEO. ‘Emotionele band’ tussen man en condor blijkt fel overdreven

Emotionele ontmoeting tussen man en Condor overdreven
Foto Pixabay

Momenteel gaat een vertederend verhaal de wereld rond over een man die een condor redde. Blijkbaar komt het dier hem nog steeds bedanken. Volgens de redder is het verhaal wat opgeblazen door de media.

Het hartverwarmende verhaal van de Argentijnse boer Edgardo die een gewonde condor onder zijn hoede nam, ging viraal. De landbouwer had het dier gered en volgens verschillende media zou de condor later terug naar de man zijn gevlogen om hem te bedanken. Maar volgens Edgardo is dit fel overdreven.

Gewond gevonden

“Mensen overdrijven graag”, vertelde Edgardo aan een Argentijnse krant. “Toen die video werd gemaakt, kon de condor gewoonweg nog niet vliegen. Hij kwam niet uit de hemel gevallen om mij te begroeten.”

De man liet ook verstaan dat hij het dier helemaal niet opvoedde toen het nog een kuikentje was. “Hij verscheen hier in zijn eentje in maart met een gebroken been. Volgens experts was hij toen al een halfjaar oud.”

Bijna een huisdier

De boer gaf het dier weliswaar af en toe eten, maar de reusachtige vogel moest regelmatig zelf voor zijn maal zorgen. “De voorbije maanden hadden we te kampen met verschillende dode dieren, dus besloten we om die te laten liggen voor de vogel”, zei de man. “Hij is dus bijna een huisdier geworden en is niet wild.”

Edgardo plaatste het filmpje online via Whatsapp. Niet veel later gingen de beelden viraal, samen met het overdreven verhaal.