Deze tattoo kan van kleur veranderen (en verklapt iets over je gezondheid)

Deze tatoeage kan van kleur veranderen
Vimea / Fluid Interfaces

Wetenschappers werken aan tatoeages die van kleur kunnen veranderen. Op die manier vertellen ze iets over je gezondheid, zoals je bloedsuikerspiegel.

De bijzondere tatoeages zijn ontwikkeld door onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology en de Harvard Medical School. Ze kwamen op het idee om de traditionele inkt te vervangen met biosensoren die van kleur kunnen veranderen.

Bloedsuikerspiegel

Als er bijvoorbeeld een glucosemeter gebruikt wordt als biosensor, kan die veranderingen in de bloedsuikerspiegel detecteren. Afhankelijk van de metingen kan de tatoo variëren van paars tot roze.

De bollebozen noemden het project ‘Dermal Abyss’ en hopen dat de originele tekeningen binnenkort ook in de praktijk gebruikt kunnen worden. De tatoeages kunnen nuttig zijn om patiënten in ziekenhuizen in de gaten te houden. Maar ook thuis kunnen mensen de creaties gebruiken, om onder meer hun bloedsuikerspiegel te controleren.

Proeven op varkenshuid

Wie staat te trappelen om een tekening te laten vereeuwigen op zijn huid met Dermal Abyss, moet nog even geduld tonen. De wetenschappers hebben al succesvolle tests uitgevoerd op varkenshuid, maar willen de gebruikte biosensoren nog verder onderzoeken. Wanneer de innovatieve tattoos op de markt verschijnen, is nog niet geweten.

DermalAbyss: Possibilities of Biosensors as a Tattooed Interface from Fluid Interfaces on Vimeo.