Vlaming organiseert protestmars tegen koriander

Lukas De Man heeft een grondige hekel aan koriander. Hij verafschuwt de smaak van het kruid zo hartsgrondig, dat hij een protestmars organiseert.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Je kan de wereldbevolking in twee groepen delen: mensen die koriander lusten en anderen die het kruid verafschuwen. Lukas De Man hoort zonder twijfel bij die laatste groep. "Het moet gedaan zijn met op al ons eten koriander te gooien. Dat smaakt gewoon naar zeep", klaagt hij in Het Nieuwsblad. Wetenschappelijke studies hebben eerder al aangetoond dat 4 tot 14% inderdaad gewoon zeep proeft.

Tot grote ergernis van De Man geraakt koriander steeds meer ingeburgerd in de Vlaamse keuken. "Er is bijna geen ontsnappen meer aan", zegt Lukas De Man. "Of ik nu soep eet, of een broodje, of een slaatje. Of dat nu op ­restaurant is, of gekocht in de winkel of opgediend in de mess van de VRT. Overal ­koriander."

Als protest tegen deze trend lanceerde De Man op Facebook een ‘Internationale Mars Tegen Koriander'. Die vindt volgend jaar op 11 maart plaats in Brussel. Al 1.500 mensen tekenden present en ruim 3.200 mensen zijn geïnteresseerd in het event.