World League Hockey (m) – Bondscoach Shane McLeod selecteert 18 Red Lions

World League Hockey (m) - Bondscoach Shane McLeod selecteert 18 Red Lions

Bondscoach Shane McLeod heeft achttien Red Lions geselecteerd voor de halve finales van de World League hockey voor mannen, die van 8 tot 23 juli in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg gehouden wordt. “De jongeren Arthur De Sloover, Nicolas De Kerpel en Augustin Meurmans zijn in het team weerhouden, alsook Dorian Thiéry”, klinkt het in een persbericht. Kapitein John-John Dohmen zit zoals verwacht niet in de selectie, hij neemt een internationale break. “Alexander Hendrickx, Amaury Keusters, doelman Loic Van Doren en Antoine Kina blijven in de brede kern en maken nog kans om geselecteerd te worden voor het EK dat eind augustus in Amstelveen zal plaatsvinden”, aldus McLeod. “Tanguy Cosyns heeft tijdens de laatste oefenmatch in Spanje een knieblessure opgelopen. Hij zal er niet bij zijn in Zuid-Afrika en het is nog niet duidelijk of hij klaar kan zijn voor het EK.”

Olympisch vicekampioen België, ’s werelds nummer vijf, werd in de halve finales van de World League in groep B ondergebracht en treft daar Duitsland (FIH 3, goed voor olympisch brons in Rio), thuisland Zuid-Afrika (FIH 15), Ierland (FIH 9) en Egypte (FIH 19). De A-groep bestaat uit Australië (FIH 2), Nieuw-Zeeland (FIH 8), Spanje (FIH 10), Japan (FIH 16) en Frankrijk (FIH 17). De hoofddoelstelling van de Red Lions op deze World League is om een ticket voor het WK 2018 in India te bemachtigen. Een goed resultaat kan ook een plaats opleveren voor de finale van de World League van eind 2017 in India.

De selectie:
Gauthier Boccard (Waterloo Ducks), Tom Boon (Racing), Thomas Briels (Dragons), Cédric Charlier (Racing), Nicolas De Kerpel (Herakles), Felix Denayer (Dragons), Arthur Desloover (Beerschot), Sebastien Dockier (Den Bosch/Ned), Simon Gougnard (Racing), Jérémy Gucassoff (Racing), Loïck Luypaert (Braxgata), Augustin Meurmans (Racing), Emmanuel Stockbroekx (Bloemendaal/Ned), Dorian Thiéry (Leopold), Florent van Aubel (Dragons), Arthur Van Doren (Dragons), Vincent Vanasch (Waterloo Ducks), Victor Wegnez (Daring).

bron: Belga