Rechtbank Dendermonde – Advocaat: “Ouders hebben nooit gezien dat toestand alarmerend was”

Rechtbank Dendermonde - Advocaat: "Ouders hebben nooit gezien dat toestand alarmerend was"

De advocaat van het koppel uit het Oost-Vlaamse Beveren, van wie de zeven maanden oude baby overleed aan ondervoeding, overweegt in beroep te gaan tegen de veroordeling tot zes maanden cel met uitstel. “Mijn cliënten hebben nooit gezien dat de toestand van de jongen zorgwekkend of alarmerend was”, zegt Karine Van Meirvenne. De ouders waren niet aanwezig bij de voorlezing van het vonnis. “Ik zal het vonnis eerst met hen bespreken. De uitspraak is van levensbelang voor hen en voor hun huisgezin. We gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn om de zaak in het hof van beroep te bepleiten”, zegt Van Meirvenne.

De jongen werd op 6 juni 2014 binnengebracht op de spoedafdeling van een ziekenhuis in Hasselt, maar de artsen konden alleen het overlijden van de baby vaststellen. Het kind was gedehydrateerd en woog nog 4,3 kilogram. Uit het onderzoek zou later blijken dat de jongen ondervoed was.

“Mijn cliënten hebben nooit gezien dat de toestand van de jongen zorgwekkend of alarmerend was. Zijn medische toestand ging met ups en downs. Ze hebben alternatieven geprobeerd en dat is zelfs goed uitgedraaid. Op bepaalde momenten is het kind aanzienlijk aangekomen, maar daarna viel de jongen terug af.”

bron: Belga