Euromillions Basket League – Pierre-Antoine Gillet verovert vierde landstitel met Oostende

Euromillions Basket League - Pierre-Antoine Gillet verovert vierde landstitel met Oostende

Na een intense strijd met Brussels mocht Oostende zich woensdag toch voor de achttiende keer in de clubgeschiedenis tot Belgisch landskampioen in het basketbal kronen. Pierre-Antoine Gillet was tevreden met de vierde landstitel uit zijn carrière. “Mijn felicitaties aan Brussels, dat een zeer mooi seizoen gespeeld heeft. De Brusselse club is een te duchten tegenstander geweest in deze finale. We hebben zoals ieder jaar tot het einde moeten vechten om de titel binnen te halen”, aldus Gillet.
Oostende speelde een sterke vierde wedstrijd in Neder-over-Heembeek en had op een bepaald moment zelfs een voorsprong van 23 punten. Maar op vijf minuten van het einde kwam Brussels toch weer tot op drie punten van de kustploeg. “We hadden verwacht dat ze gezien hun eergevoel iets zouden willen doen aan die grote kloof. We gingen hier goed mee om, geraakten niet in paniek en dat heeft ons uiteindelijk over de streep getrokken.”
De 26-jarige Gillet kende een sterk seizoen en speelde woensdag waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Oostende, de club waarvoor hij al sinds 2013 aantreedt. Gillet wordt namelijk in verband gebracht met een overstap naar het Franse Elan Chalon, de ploeg die Oostende dit seizoen uitschakelde in de halve finales van de FIBA Europe Cup. “Ik lees veel in de pers, maar er is nog niets officieel. Ik onthou enkel positieve dingen aan mijn jaren bij Oostende, want we hebben alles gewonnen in België. Ik ga nu genieten van deze titel, sluit me vervolgens aan bij de nationale ploeg en dan zullen we wel zien.”

bron: Belga