Economische missie Zuid-Korea - Vijftien partnerschappen gesloten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vijftien Belgische bedrijven en organisaties hebben woensdag in Seoel akkoorden gesloten met Zuid-Koreaanse partners. Dat gebeurde op de traditionele signing ceremony tijdens de economische missie naar Zuid-Korea onder leiding van prinses Astrid. Aan Vlaamse zijde heeft The Sniffers uit Balen, expert in lekdetectie en -monitoring, het Zuid-Koreaanse Yullin Technologies, na een succesvol eerste gezamenlijk project bij Total Hanwha, aangesteld als agent voor de Zuid-Koreaanse markt.

De familiale zuivelonderneming Inex uit Bavegem sloot een overeenkomst voor langetermijnsamenwerking met de Zuid-Koreaanse Yoonique Corporation. Inex gaat roomproducten leveren, goed voor een jaarlijks volume van naar schatting 800 ton.

De Kortrijkse fabrikant van industriële wasmachines Lapauw sloot met KM Laundry Machinery een exclusieve distributieovereenkomst voor de verkoop van zijn producten in Zuid-Korea.

Klingele Chocolade uit Evergem, gespecialiseerd in chocolade zonder toegevoegde suiker, stelde Yugginongsan aan als partner voor de distributie van zijn producten in Zuid-Korea.

Softwareprovider Luciad formaliseerde zijn partnerschap met twee Zuid-Koreaanse bedrijven: SI Imaging Services en G-ros.

The Belgian Chocolate Group reikte een long term achievement award uit aan zijn Zuid-Koreaanse partner Kidswell voor de jarenlange succesvolle samenwerking.

Hondenkoekjesfabrikant Good !D sloot een overeenkomst voor vijf jaar met het Zuid-Koreaanse Petcome voor verdeling van producten van zijn merk 'huppel', met een waarde van een half miljoen euro.

Aan Waalse kant versterkte Promethera Biosciences, een celtherapiebedrijf uit Mont-Saint-Guibert gespecialiseerd in de behandeling van leverziekten, zijn samenwerking met het Zuid-Koreaanse LifeLiver. De productie van stamcellen blijft in Wallonië. Promethera Biosciences, overweegt een beursgang eind dit jaar, aldus CEO John Tchelingerian.

Het bedrijf BEA uit het Luikse Angleur, gespecialiseerd in sensoren voor automatische toegangspoorten mag 10.000 laserscanners leveren voor KORAIL, een van de metrodiensten van Seoel.

Chocolatier Galler hernieuwde een exclusief distributiecontract met het Zuid-Koreaanse GT International voor de producten en licenties van het Luikse merk op de Zuid-Koreaanse markt.

De cosmetici van Libinvest uit Binche versterkten hun banden met de jonge Zuid-Koreaanse onderneming Esphaco, met lancering op de plaatselijke markt van een nieuw merk van antiverouderingsproducten.

Aan Brusselse zijde werd een samenwerkingsakkoord ondertekend tussen het Belgische arbitragecentrum CEPANI en de Korean Commercial Arbitration Board (KBAC).

De regionale exportagentschappen AWEX (Wallonië) en BIE (Brussel) ondertekenden eveneens partnerschappen met Zuid-Koreaanse agentschappen.

bron: Belga