Bestuurder Uber stapt op na vrouwengrap

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse miljardair en zakenman David Bonderman heeft gisteren zijn functie in de raad van bestuur bij Uber neergelegd na een slecht getimede grap over vrouwen. Die maakte hij tijdens een vergadering om de vrouwonvriendelijke werksfeer aan te pakken. Het bedrijf achter de bekende taxi-app ligt onder vuur door beschuldigingen over seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer. De 74-jarige Bonderman maakte de grap op een opmerking van zijn vrouwelijke collega Arianna Huffington. Zij zei dat uit data blijkt dat als er een vrouw in de raad van bestuur zit, de kans veel groter wordt op een tweede vrouw in de raad.

"Eigenlijk wat het bewijst, is dat de kans groter wordt dat er meer wordt gekletst", reageerde Bonderman. De reactie viel niet in goede aarde bij de aanwezige Uber-werknemers, aldus het financieel persagentschap Bloomberg. De miljardair die nog in twintig andere raden van bestuur zit, bood middels een e-mail zijn excuses aan. De opmerking was volgens hem "het tegengestelde van wat ik beoogde."

Het incident komt op een slecht moment voor Uber. CEO Travis Kalanick zei gisteren immers het bedrijf tijdelijk te willen verlaten. Uber en zijn CEO zijn in opspraak gekomen na klachten van seksisme en over een agressieve bedrijfscultuur. Verschillende toplui van het bedrijf achter de bekende taxi-app zijn intussen opgestapt.

Bron: Belga