Slang onderbreekt moment in het kleinste kamertje

toiletbezoek verstoort door slang
Foto Pixabay

Een vrouw is tijdens een toiletbezoek opgeschrikt door een onverwacht bezoek. Van achter de vuilbak dook opeens een slang van een meter lang op.

In het Nederlandse Renkum vluchtte een vrouw uit het toilet nadat ze een slang opmerkte. Ze belde onmiddellijk naar de dierenbescherming, die snel ter plaatste kwam. “Het bleek te gaan om een ringslang. Het reptiel is niet giftig en vormt geen gevaar voor mensen”, vertelt Thijs Devlin van Dierenambulance Nederrijn. “Ik zag vrij snel dat het een ringslang was, want die hebben een opvallende gele ring achter hun kop.”

Via open raam of deur

Volgens Devlin is de slang via een open raam of geopende deur het huis binnengeglipt. “Het is onwaarschijnlijk dat het dier via de toiletpot omhoog is gekropen”, zegt hij. “Dat kan natuurlijk, maar die dingen gebeuren meestal alleen in films.”

Het reptiel kon uiteindelijk gevangen worden en werd uitgezet op een geschikte plaats. De ringslang komt wel vaker voor in Nederland en voedt zich met kikkers en salamanders, daarom leeft het dier voornamelijk in de buurt van water.