Daarom hang je beter niet je adres aan je bagage

je adres hang je best niet aan je bagage
Foto Pixabay

Als je op vakantie gaat, kan het al eens zijn dat je je bagage kwijt geraakt. Mensen hangen daarom hun adres aan hun zakken, maar dat blijkt geen goed idee te zijn.

Het is een onaangenaam gevoel als je beseft dat je je bagage bent kwijt geraakt. Vaak is het zelfs je schuld niet. Om ervoor te zorgen dat je bagage uiteindelijk terug bij jou terechtkomt hang je er een vorm van identificatie aan met naam en adres.

Volgens voormalig piloot van de Britse luchtmacht Jonathan Breeze is dat geen slim plan. Het zou betekenen dat je huis leeg staat en dat inbrekers een vrijgeleide hebben. Zet ook het adres van je vrienden er niet bij, want dat weten de dieven niet en ze zullen daar ook proberen in te breken.

Wat doe je dan wel?

“Zet een werkadres en gsm-nummer op de identificatie en hang dat aan je bagage”, stelt hij voor. “Zelfs al werkt je mobieltje niet, je naam en werkadres zullen ervoor zorgen dat je je geliefde ondergoed terug kan zien.”

Volgens de man is het zelfs nog beter om een foto van je bagage te nemen en dit samen met je contactgegevens en de afmetingen in een word-document te zetten. Je moet dit dan ten allen tijde bij je dragen.