David Goffin geeft verstek voor Wimbledon

David Goffin geeft verstek voor Wimbledon

David Goffin (ATP-13) moet forfait geven voor Wimbledon. De Luikenaar is onvoldoende hersteld van de enkelblessure die hij opliep tijdens Roland-Garros.

“Het herstel van David verloopt goed. Om geen enkel risico te lopen, heeft hij toch besloten om niet aan Wimbledon deel te nemen. Dat op aanraden van zijn dokters en zijn team”, maakt zijn team bekend. “Goffin wil eerst 100% fit zijn voor hij weer in competitie komt. Deze beslissing geeft hem meer tijd om volledig te herstellen.

“Ik ben erg triest te moeten aankondigen dat ik dit jaar niet op Wimbledon zal aantreden”, aldus de Luikenaar zelf. “De revalidatie verloopt goed en de dokters zijn positief, maar ik zal onvoldoende tijd hebben om klaar te zijn voor het toernooi. Ik kan niet wachten om opnieuw op het court te verschijnen!”

Gevallen over doek

Begin deze maand moest Goffin in de derde ronde van het gravelgrandslam in Parijs tegen de Argentijn Horacio Zeballos (ATP-47) de strijd staken bij een 5-4 voorsprong in de eerste set. Dat na een struikelpartij over een doek op het uiteinde van het terrein. Onderzoek bracht een spierscheur in de rechterenkel aan het licht.

Wimbledon gaat maandag 3 juli van start. Vorig jaar bereikte Goffin de achtste finales.