Weerbericht – Rustig en zomers

Dinsdag krijgen rustig en aangenaam weer met opklaringen en wolkenvelden. De kuststreek en waarschijnlijk ook de Gaume krijgen volop zon. De temperaturen klimmen tot 19 graden in de Ardennen, 20 graden aan de kust en 23 à 24 graden elders. De wind waait zwak uit westelijke of veranderlijke richtingen, in de loop van de namiddag geleidelijk uit het noorden. Dat meldt het KMI. Vanavond blijft het droog en verdwijnt de bewolking. In de nacht is het helder of licht bewolkt. De minima liggen tussen 8 en 14 graden bij een zwakke wind uit noordoostelijke tot oostelijke richtingen.
Woensdag blijft het droog met veel zon. Het wordt ook vrij warm met maxima van 22 à 23 graden aan zee en de Hoge Ardennen en 26 of 27 graden in het centrum van het land. Er waait een zwakke oostelijke wind. Aan zee steekt er in de namiddag waarschijnlijk een noordoostelijke zeebries op.
Donderdag trekt een storing van west naar oost over het land. We bevinden ons eerst nog in zeer warme lucht, maar in de loop van de dag wordt frissere maritieme lucht over ons land aangevoerd. Deze overgang kan gepaard gaan met regenbuien die soms onweerachtig kunnen zijn, maar dit is nog onzeker. De maxima liggen tussen 24 graden in het westen en 28 graden of meer in het oosten. De matige zuidelijke wind draait naar zuidwest tot west.
Vrijdag en zaterdag worden wisselend bewolkt met kans op enkele buien. Maxima rond 22 graden in het centrum van het land.
Zondag en maandag krijgen we opnieuw droog en zonnig weer. Het kan opnieuw erg warm worden met maxima tot 27 graden op zondag en maandag tot 30 graden.

bron: Belga