Volgende zitting van kasteelmoord is begonnen

Volgende zitting van kasteelmoord is begonnen

Voor de correctionele rechtbank van Brugge is de volgende zitting over de zaak van de kasteelmoord vandaag gestart. André Gyselbrecht (66), Pierre Serry (66), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor hun rol in de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene. Zijn schoonvader André Gyselbrecht wordt door de speurders beschouwd als de opdrachtgever voor de moord. Pierre Serry zou als tussenpersoon opgetreden zijn bij het beramen van de moord. Het lichaam van Saelens werd twee weken na de feiten ook aangetroffen vlak bij een chalet van Serry in Maria-Aalter.

Evert de Clercq zou een rol hebben gespeeld bij het ronselen van de ondertussen overleden huurmoordenaar Antonius van Bommel. Deze laatste werd op de dag van de feiten door zijn neef Franciscus Larmit, de vierde beklaagde, naar het kasteel in Wingene gevoerd. Larmit zou ook geholpen hebben om het lichaam van het slachtoffer te begraven.

Twee politiemensen zullen deze ochtend toelichting geven bij het onderzoek naar mogelijke incest door Stijn Saelens. Daarna komen ook nog de moeder van Larmit en de psychologe van het dochtertje van Stijn Saelens en Elisabeth Gyselbrecht aan het woord. In de namiddag zullen onderzoeksrechter Koen Wittouck en hoofdinspecteur David Roelant hun getuigenis afronden. Tijdens dat debat zullen de Clercq en Larmit ook verhoord worden door de voorzitter.

bron: Belga