Verdwijning Jihane: verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst voor ontvoering

Verdwijning Jihane: verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst voor ontvoering

Aurel C., de 45-jarige man in wiens gezelschap gisteren de vermiste Jihane e.O. werd teruggevonden, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor willekeurige vrijheidsberoving en ontvoering. De man zelf verklaarde dat hij het meisje enkel wilde helpen. Dat meldt het Brusselse parket. Van enig zedenmisdrijf, zoals gesuggereerd wordt in een aantal media, is voorlopig geen enkele aanwijzing, aldus nog het parket. Jihane e.O. verdween zondagnamiddag toen ze met haar vader op de wekelijkse markt aan de Slachthuizen was. Rond 15.00 uur verloor de vader het meisje uit het oog en sindsdien was ze spoorloos. Gisterenvoormiddag stuurde de federale politie een opsporingsbericht de wereld in waarin zowel een beschrijving werd gegeven van het meisje als van de man in wiens gezelschap ze het laatst gezien was. Rond 11.45 uur kon de politie dankzij een tip de betrokken man, de 45-jarige Aurel C., opsporen en inrekenen aan zijn woning in het centrum van Brussel. Daar vond de politie ook de zesjarige Jihane levend en wel terug.

“Het meisje wordt vandaag verhoord en over dat verhoor zal geen informatie gegeven worden”, zegt Brussels parketwoordvoerder Pierre Geerinckx. “De verdachte verklaart intussen dat hij enkel een meisje wou helpen dat in nood leek. Hij zag haar alleen wandelen op de markt en gaf haar een hand. Later hoorde hij van het opsporingsbericht, waarna hij naar eigen zeggen besliste om naar de politie te gaan. Op de vraag waarom hij dat niet meteen had gedaan, verklaarde hij dat hij het meisje niet wou wakker maken.”

Een aantal media suggereerden dat C. pedofiele neigingen zou hebben maar volgens het parket zijn er vooralsnog geen aanwijzingen van een zedenmisdrijf. “De media moeten opletten met overhaaste conclusies te trekken op basis van eigen onderzoek”, klinkt het.

bron: Belga