Uber-CEO Kalanick verlaat tijdelijk het bedrijf

Uber-CEO Kalanick verlaat tijdelijk het bedrijf

CEO Travis Kalanick wil Uber tijdelijk verlaten. Wanneer hij zal terugkeren, is nog niet bepaald, zo meldt het nieuwsbureau Bloomberg. Uber en zijn CEO zijn in opspraak gekomen na klachten van seksisme en over een agressieve bedrijfscultuur. Verschillende toplui van het bedrijf achter de bekende taxi-app zijn intussen opgestapt. Kalanick konigde het nieuws dinsdag aan in een mededeling aan de werknemers. Het bedrijf ligt al langer onder vuur, onder meer na de publicatie van een blog door een voormalige vrouwelijke medewerker. Daarop voerde voormalig Amerikaans minister van Justitie Eric Holder in opdracht van het bedrijf een onderzoek naar de klachten. Dat rapport werd zondag reeds besproken door het bestuur. Uber publiceerde het document met aanbevelingen dinsdag.

Een operationeel topman (COO) zal volgens Bloomberg sommige van Kalanicks taken overnemen. Het bedrijf is al langer op zoek naar een kandidaat voor die functie.
Het tijdelijke vertrek van Kalanick valt samen met het overlijden van zijn moeder. Zij werd vorige vrijdag begraven. “Ik heb nood aan een rust”, zegt Kalanick in de brief, waarin hij verwijst naar de “recente gebeurtenissen” en waarmee hij naar zijn moeder verwijst.

bron: Belga