Socialistische vakbond personeel Stad Brussel dient stakingsaanzegging in

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zes maanden na de invoering van het nieuw personeelsstatuut bij de Stad Brussel trekt de franstalige socialistische vakbond CGSP aan de alarmbel met een stakingsaanzegging voor 22 juni. Die dag willen ze van 8.30 uur tot 10.30 uur het werk neerleggen om de steeds groter wordende werkdruk aan te klagen. Het personeelstekort op talloze werkplaatsen als scholen, kindercrèches en loketten is een van de hoofdredenen voor de stakingsaanzegging. De socialistische vakbond klaagt aan dat werknemers door de werkdruk hun verlof niet kunnen opnemen en de spanningen onder het personeel alsmaar toeneemt.

Het nieuwe gemeentelijke personeelsplan zou bovendien voor een stijging zorgen in het aantal pestdossiers en gevallen van machtsmisbruik. Het nieuwe systeem waarbij het personeel moet punten, zorgt er dan weer voor dat een werknemer enkel nog bekeken wordt in termen van arbeidsproductiviteit.

"Waarom alle dagen aan het personeel zeggen dat indien ze willen vertrekken, de deur wijd open staat? Waarom duidelijk maken aan de werknemers dat ze op ieder moment kunnen vervangen worden door een leger werklozen dat klaar staat om hun job over te nemen?", klinkt het bij de CGSP.

Om die verschillende redenen roept de socialistische vakbond nu op om op 22 juni samen te komen op de binnenkoer van het Stadhuis voor een werkonderbreking van 8.30 uur tot 10.30 uur.

bron: Belga