Ronde van Zwitserland – Warbasse overleeft vroege vlucht, Caruso neemt leiderstrui over

Ronde van Zwitserland - Warbasse overleeft vroege vlucht

De Amerikaan Larry Warbasse (Aqua Blue) heeft de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 143,2 kilometer tussen Bern en Villars-sur-On soleerde vroege vluchter Warbasse naar de zege voor de Italiaan Damiano Caruso (BMC), die de leiderstrui overneemt van de Australiër Michael Matthews (Sunweb), en de Nederlander Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo). De traditionele vroege vlucht van de dag vertrok in hoofdstad Bern al na nauwelijks 500 meter. Warbasse kreeg daarin gezelschap van de Nederlanders Boom (LottoNL-Jumbo) en Van der Lijke (Roompot) en de Canadees Duchesne (Direct Energie). Tim Wellens (Lotto Soudal) ging nog in de tegenaanval en reed een tijdje alleen achter de kopgroep aan, maar hij slaagde er niet in hen bij te halen en liet zich uiteindelijk weer uitzakken. De voorsprong van het viertal steeg maximaal tot zeveneneenhalve minuut.

Voor Lars Boom ging het vooraan te snel en hij moest lossen. Bij het aanvatten van de slotklim was de voorsprong van koploper Warbasse nog zo’n vier minuten. De Amerikaan liet zich niet meer inhalen en won de etappe. Klassementsrijders Caruso en Kruijswijk namen de overige bonificatieseconden mee. Caruso, voor de rit vierde in stand, lost Matthews af als leider in de Ronde van Zwitserland.
De etappe van woensdag leidt de renners over 222 kilometer van Bex naar Cevio. Na een bergachtige rit is de laatste vijftig kilometer afwisselend dalend en vlak.

bron: Belga