Kirsten Flipkens stoot vlot door naar tweede ronde in Rosmalen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kirsten Flipkens (WTA 75) staat in de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/589.185 euro). Vandaag zette Flipkens in haar openingswedstrijd de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 83) opzij met 6-1 en 6-2. Na amper 50 minuten was de wedstrijd afgelopen. De twee tennissters ontmoetten elkaar al een keer eerder, in 2015 op hardcourt in Luxemburg. Flipkens won toen met 6-4 en 6-3.

In de achtste finales neemt Kirsten Flipkens het op tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA 49). Die schakelde de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA 45) uit in drie sets.

Flipkens speelde een keer eerder tegen Kontaveit, vorig jaar op hardcourt in het Mexicaanse Monterrey. 'Flipper' haalde het toen met 7-6 (8/6) en 6-4.

Elise Mertens (WTA 51), de tweede Belgische op de hoofdtabel van het Ricoh Open, verloor maandag in de eerste ronde met 6-4 en 6-1 van het Oekraïense zevende reekshoofd Lesia Tsurenko (WTA 37).

Flipkens komt dinsdag nog een tweede keer in actie. In het dubbelspel speelt ze aan de zijde van de Slovaakse Dominika Cibulkova tegen de Nederlanders Kelly Versteeg en Erika Vogelsang.

Ook Elise Mertens dubbelt in Rosmalen. Zij vormt een duo met de Nederlandse Eva Wacanno. Hun eerste tegenstanders zijn de Zwitserse Xenia Knoll en de Amerikaanse Coco Vandeweghe.

bron: Belga