EK voetbal 2017 (v) – Ives Serneels zag Red Flames groeien in oefeninterland tegen Japan

EK voetbal 2017 (v) - Ives Serneels zag Red Flames groeien in oefeninterland tegen Japan

Na een lastig wedstrijdbegin kon de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg (FIFA 23) dinsdagavond in een oefeninterland gelijke tred houden met vicewereldkampioen Japan (FIFA 6), wat uiteindelijk een 1-1 gelijkspel opleverde. “We kenden een moeilijke eerste helft, er zat veel afval in ons spel. Gaandeweg kwamen we beter in de wedstrijd en na de rust hebben we dat op een goeie manier doorgezet”, vertelde bondscoach Ives Serneels na de wedstrijd in het Eneco Stadion in Leuven. “Ik ben dan ook tevreden, dit is een verdiend resultaat. We hebben weinig kansen weggegeven. In vergelijking met onze oefenwedstrijd tegen Noord-Korea stond de ploeg vandaag beter, de organisatie was er. Hoe langer de wedstrijd duurde, des te beter ons spel werd.”
Toch zag de bondscoach ook nog heel wat werkpunten, iets meer dan een maand voor de start van het EK in Nederland. “Vooral voor de pauze waren er een aantal zaken voor verbetering vatbaar. We kropen te fel achteruit, waardoor we onder druk kwamen. Daarnaast konden we de mogelijkheden om eruit te komen niet genoeg benutten en mocht ook de intensiteit hoger. Fysiek staan we sterk, maar nog niet op topniveau”, moest de bondscoach toegeven.
Na het eerste deel van de voorbereiding is het op 22 juni opnieuw verzamelen geblazen voor de Red Flames. Op 25 juni hakt Serneels enkele knopen door en vallen er vijf speelsters uit zijn 28-koppige selectie af. “Het EK begint op 16 juli en nu hebben we nog maar tien dagen getraind. We zijn dus nog niet op het niveau dat we kunnen zijn. Vanaf 22 juni gaan we er terug tegenaan, drie dagen later volgt dan mijn definitieve selectie. Ik merk daarvoor geen nervositeit in de groep, iedereen werkt heel gedisciplineerd.”
Over ambities op het EK wil de bondscoach zich nog niet al te veel uitspreken. “We gaan nog niet te ver vooruitkijken of over ambities spreken. Natuurlijk willen we onze eerste wedstrijd tegen Denemarken winnen, maar daarvoor moeten we nog een serieuze weg afleggen”, besloot Serneels.

bron: Belga