EK voetbal 2017 (v) - Imke Courtois wil "meer rust" in het spel van Red Flames

door
Belga
Leestijd 2 min.

Imke Courtois mocht dinsdagavond in de basis starten van bondscoach Ives Serneels in de oefeninterland tegen vicewereldkampioen Japan. De rechtsback van Standard was na afloop tevreden met het gelijkspel. "Een draw is mooi, want dit was een heel moeilijke tegenstander. Al wil ik wel nog meer rust in ons spel", vertelde Courtois na de wedstrijd op de Den Dreef. "We hebben hiervoor hard gewerkt en organisatorisch stond het op punt. Uit de wedstrijd op de Cyprus Cup tegen Noord-Korea hadden we geleerd dat ze heel vinnig spelen en toen zijn we verdronken. We wisten dus dat we vandaag compact moesten spelen en in balbezit het veld breed moesten maken."

Na een kwartier in de eerste helft zag het wedstrijdbeeld er nochtans helemaal anders uit. De vicewereldkampioen drukte de Flames diep terug op de eigen helft. "In de eerste tien minuten moesten we ons aanpassen aan de tegenstander en waren we onder de indruk. Vanuit een stevige organisatie hebben we ons nadien goed herpakt. We moeten nog meer durven voetballen, we hebben daarvoor de kwaliteiten. Rust brengen aan de bal en dominanter durven spelen", besloot Courtois.

Aanvalster Tessa Wullaert sloot na een lang en zwaar seizoen pas enkele dagen geleden aan bij de groep. De winnares van de allereerste Gouden Schoen bij de vrouwen moest daardoor op de bank starten en kwam pas bij de rust in de ploeg. "Ik heb twaalf dagen verlof gehad om te recupereren", vertelde de aanvalster van Wolfsburg. "Ik ben nog niet topfit, maar hoop dat snel te worden. Toen ik inviel, heb ik geprobeerd om de groep aan het voetballen te krijgen. In de eerste helft hadden we het moeilijk in balbezit, het leek wel alsof we bang waren om te voetballen. We moeten meer geloven in onszelf. Uiteindelijk zetten we hier een knap gelijkspel neer tegen Japan."

bron: Belga