D’Onofrio moet Antwerp naar de top loodsen

Luciano D'Onofrio maakt zijn intrede bij Antwerp
Belga / K. Van Accom

Luciano D’Onofrio heeft voortaan de sportieve touwtjes in handen bij Antwerp. De voormalige sterke man van Standard moet de neo-eersteklasser helpen om verder te groeien. «Deze stad heeft een enorm potentieel», klinkt het.

Normaal zou Antwerp gisteren de nieuwe hoofdtrainer bekendmaken, maar die naam moeten ze op de Bosuil nog even schuldig blijven. Met de aanstelling van Luciano D’Onofrio als nieuwe technische directeur viel er wel ander opvallend nieuws te rapen in de Scheldestad.

De 61-jarige spelersmakelaar is vooral bekend van zijn periode bij Standard. Een tiental jaar geleden hielp hij de Rouches na een lange periode in de woestijn om opnieuw sportief succesvol te zijn, wat exact is wat ze ook in Antwerpen van hem verwachten.

Internationale ervaring

«Er zijn enkele gelijkenissen met Standard», vindt D’Onofrio zelf. «Hier moet ook iets moet opgebouwd worden om op lange termijn competitief te blijven in eerste klasse. Zoals ik eerder al zei: Antwerpen heeft een enorm potentieel en verdient een mooi project.»

Volgens geldschieter Paul Gheysens  is de inbreng van D’Onofrio van goudwaarde. «Zonder zijn internationale ervaring en zijn netwerk zou het een eeuwigheid duren om Antwerp verder uit te bouwen», beseft de topman van Ghelamco.

Nieuwe trainer?

De volgende stap is de aanstelling van een nieuwe T1. «Dat moet iemand met internationale ervaring zijn», benadrukt Gheysens. Een en ander betekent dat Wim De Decker een stap opzij moet zetten. Hoewel de voormalige middenvelder vorig seizoen de promotie afdwong, wordt hij opnieuw T2.

«Wim heeft het goed gedaan in tweede klasse en had het misschien ook gekund, maar we willen dat risico niet nemen», klinkt het. «Als het hier de eerste wedstrijden niet zou lukken, zou zijn trainerscarrière al voorbij kunnen zijn. Nu krijgt hij de kans om nog wat ervaring op te doen voor hij een volgende stap zet.»

Wie het dan wel wordt, zou deze week nog beslist worden. Volgens D’Onofrio zijn er nog twee kandidaten in de running.