Aangenaam en droog zomerweer, vanaf donderdag zwoel en kans op afkoeling

Aangenaam en droog zomerweer

Deze namiddag droog en licht tot wisselend bewolkt met maxima rond 22 graden in het centrum van het land. Morgen vaak zonnig en iets warmer met temperaturen tot 27 graden bij een zwakke oostenwind. Dat zijn de vooruitzichten van het KMI voor de komende dagen. Donderdag start nog zonnig met enkele hoge wolkensluiers. Later trekt een zwakke storing van west naar oost over het land en zal de bewolking toenemen. Het is eerst nog warm, vooraleer koelere maritieme lucht wordt aangevoerd. Deze overgang kan gepaard gaan met buien die mogelijk onweerachtig kunnen zijn. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee en 28 of 29 graden in het centrum en het oosten van het land.

Vrijdag wordt het vaak wisselend tot zwaar bewolkt met lokaal kans op een bui, vooral in het noordwesten van het land. Maxima tussen 15 graden in de Ardennen en lokaal 20 graden in het centrum bij een overwegend matige wind uit west tot noordwest.

Zaterdag krijgen we droog weer met enkele wolkenvelden. ’s Avonds worden de opklaringen breder. De maximumtemperaturen liggen tussen 18 en 23 graden. Van zondag tot dinsdag krijgen we droog en zonnig weer en wordt het warm met maxima rond 27 graden op zondag en meer dan 30 graden op maandag en dinsdag.

Het KMI signaleert tot slot ongunstige voorwaarden voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen. Let op bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.

bron: Belga