Onderzoek naar zelfdoding van tiener na verspreiding naaktfoto

In het Oost-Vlaamse Appelterre, een deelgemeente van Ninove, is een 15-jarige jongen om het leven gekomen nadat hij onder een trein belandde. De tiener heeft zich van het leven beroofd nadat er een naaktfoto van hem werd verspreid op Snapchat.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De jongen had rond 21u50 ontdekt dat een naaktfoto van hem verspreid werd via een groep op de app Snapchat, schrijft het Laatste Nieuws. Kort daarna gooide de tiener zich onder een trein. De brandweer van Ninove, een ziekenwagen en een MUG-team kwamen massaal ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten.

Wie er achter de Snapchat-groep zit, is niet duidelijk, aldus de krant. Toen het nieuws rond de zelfdoding bekend raakte, werd de groep verwijderd. Iets later werd er echter een nieuwe groep opgestart, waar andere jongeren te horen kregen dat ze 'de volgende' zouden zijn.

Parket onderzoekt aanleiding

De lokale politie en het parket Oost-Vlaanderen bevestigen alleen het overlijden. "Het gaat vermoedelijk om een wanhoopsdaad, maar dat wordt verder onderzocht. Ook de aanleiding wordt nog onderzocht", zegt een woordvoerder van de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.