Nederlander wil spookstadje ombouwen tot Amerikaanse Efteling

Johnsonville
Foto R.V.

Johan Vlemmix, een Nederlandse ondernemer, wil in de Amerikaanse staat Connecticut de spookstad Johnsonville kopen. Het verlaten stadje is 62 hectare groot en staat te koop voor 1,9 miljoen dollar (1,7 miljoen euro). De man plant er een toeristische trekpleister van te maken.

In Johnsonville woont al bijna twintig jaar niemand meer. De plek was ooit een bloeiend, industrieel centrum waar touw werd gevlochten. Vandaag woont er, behalve een conciërge en een bewaker, niemand meer.

Toeristische topper

Samen met een groep Nederlanders wil Vlemmix zich in de VS vestigen. “Ik wil met een aantal avonturiers de stad opknappen om er een soort Efteling van te maken. Alles is immers aanwezig: een postkantoor, een winkel, een kerk en zelfs een restaurant. Het zal een toeristische trekpleister worden.”

Eigen soap

Een groot risico vindt de ondernemer het plan niet. “Mensen hebben mij al vaker voor gek verklaard. Meestal bleek ik toch gelijk te hebben.” De Nederlander treft op dit moment volop voorbereidingen, die hij ook zal filmen. Het wordt een soap over zijn eigen leven.