Dit dier knuffel je beter niet tijdens je menstruatie

Als je een huisdier hebt, wil je die te allen tijde knuffelen, maar soms is dat niet zo verstandig. Vrouwen die menstrueren, moeten zeker en vast geen leguaan knuffelen aangezien het dier hen dan aanvalt.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Dieren zijn vaak slimmer dan mensen. Octopussen kunnen flessen met een kinderbeveiliging open krijgen, terwijl volwassenen daar vaak moeite mee hebben. Vleermuizen kunnen een gebied in kaart brengen door echolocatie en chimpansees kunnen ons gemakkelijk verslaan bij het tellen van sequenties die voor maar enkele seconden te zien zijn. Maar ermee knuffelen doe je niet zo snel.

Leguanen

Als je een mannelijke leguaan hebt, moet je er zeker niet mee knuffelen tijdens je menstruatie. "We willen erop wijzen dat je voorzichtig moet zijn met de mannelijke reptielen tijdens de periode van de maand", zegt dierenarts Beth Breitweiser aan de Amerikaanse website Broadly.

Het zijn meestal zeer rustige huisdieren, maar er zijn al vaker gevallen geweest van mannelijke exemplaren die hun vrouwelijke baasjes aanvallen tijdens de menstruatie. Dit komt door de feromonengeur die vrouwen dan verspreiden.