De werkdag van Kechia Naert, Financial Administrator bij Jan De Nul

Kechia werkt bij Jan De Nul Group op buitenlandse projecten en neen zij is geen ingenieur. Als Financial Administrator staat zij in voor de financiële en administratieve opvolging van een toegewezen project wereldwijd. Momenteel beheert ze het budget voor een offshore windmolenpark in Finland.

 

 

Zaterdag

06 : 30

Iedere morgen geniet ik van een rit door het groene Finse landschap. Bestemming: de haven van Mäntyluoto. Ik word begroet door de immense kraan en studs van de Vole au vent, ons installatieschip voor windturbines.

07 : 30

Zaterdagmorgen komt het hele projectteam samen. Met een verse kop koffie in de hand bespreken we waar we staan. Vooral voor een Financial Administrator is dit het moment bij uitstek om eventjes de cijfers opzij te zetten.

09:00

Na de meeting is het tijd om mijn mails te bekijken. Ik sta niet alleen in contact met verschillende afdelingen van ons kantoor in Aalst, maar ook met interne en externe partners, het lokale immo kantoor…

12:00

De tijd vliegt, het is al snel middag… Na een lekkere broodjeslunch genieten we nog eventjes van het mooie Finse klimaat. Heerlijk!

13:00

Deze namiddag bezoek ik mijn eerste site. Vanop de kade zie ik een stenenaanlevering. De ingenieur legt me uit wie er allemaal op de kade aan het werk is. Dat maakt mijn job als Financial Administrator heel interessant: ik zie zelf welke leverancier wat doet. Zo krijg ik meer feeling met de site. Ook aan boord van de Vole au vent krijg ik een rondleiding. Het is impressionant hoe gigantisch en toch georganiseerd alles is.

17:00

Op het einde van het bezoek overhandigt de Safety Officer me documenten om voor alle crew­leden een Fins taksnummer aan te vragen. Die kan ik zelf verkrijgen bij het lokaal taks­bureau in Pori volgende week.

19:00

Nog wat administratieve zaken opvolgen op kantoor en daarna dineren we met het team!


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Jan De Nul