Verdwijning zesjarig meisje in Anderlecht zeer onrustwekkend

Verdwijning zesjarig meisje in Anderlecht zeer onrustwekkend

In het onderzoek naar de verdwijning in Anderlecht van de zesjarige Jihane el Oizi liggen alle pistes open. Dat zegt het Brusselse parket vandaag. Er is een opsporingsbericht verspreid voor het meisje en de man in wiens gezelschap ze voor het laatst gezien werd. “Het is nog te vroeg om te zeggen of die man een verdachte of een getuige is”, zegt parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. “We moeten hem eerst identificeren.” “Het gaat om een struis gebouwde man van Noord-Afrikaanse afkomst met voorhoofdskaalheid en een baard”, zegt de parketwoordvoerder. “Hij droeg een T-shirt, een blauwe bermuda met witte motieven en sandalen, en had ook een trolley bij zich. Op de beelden is te zien dat hij het meisje een hand geeft en dat ze samen wegwandelen. In welke richting ze gaan is niet duidelijk. Die man is de laatste die in het gezelschap van het meisje gezien is.”

Volgens het parket gaat het om een zeer onrustwekkende verdwijning en liggen alle pistes open. “Het gaat alvast niet om een parentale ontvoering, aangezien beide ouders nog samen zijn”, klinkt het. “De ouders herkennen de man op de beelden ook niet.”

Wie de man kent of Jihane heeft gezien, of weet waar ze zich bevindt, kan contact opnemen met de politie via het gratis telefoonnummer 0800/30.30.0 of met Child Focus op het nummer 116 000. Contact opnemen kan ook via [email protected]

bron: Belga